Belangrijk om te weten over het laten verwijderen van plaatselijk vet

Het chirurgisch laten verwijderen van plaatselijk vet heet liposuctie. Deze behandeling wordt vaak als laatste redmiddel gezien om de vervelende vetophopingen weg te krijgen. Lukt het echt niet om het vet weg te krijgen door minder te eten of meer te sporten? Dan kun je jezelf verdiepen in de behandeling. Op de website van kliniek Veldhoven vind je alle belangrijke informatie over deze ingreep. Ben je geïnteresseerd in een behandeling dan kan je via de site gemakkelijk contact opnemen met de kliniek en een afspraak maken voor een consult met de plastisch chirurg.

Onwaarheden hierover

Voordat je begint aan liposuctie is het belangrijk om te weten dat dit geen oplossing is om van je overgewicht af te komen. Heb je overgewicht en verander je niks aan je eetgewoontes of bewegingspatroon dan zal deze operatie waarschijnlijk niet positief uitpakken. Deze techniek is echt bedoeld om hardnekkige vetgebieden aan te pakken en deze te verwijderen. Veel voorkomende plekken zijn bijvoorbeeld de taille, de buik en de onderkin. Heb je een gezonde levensstijl en slecht last van enkele “probleemzones” dan kan liposuctie je helpen om je contouren weer terug te krijgen.

 

De behandeling

De plastisch chirurg zal een aantal kleine sneden aanbrengen in het probleemgebied. Door middel van een minuscuul buisje zal vervolgens het vet weggezogen worden. Doordat je verdoofd bent tijdens de ingreep zal je bijna geen pijn voelen. Vervolgens worden de sneden zorgvuldig dicht gehecht. De littekens zullen zeer minimaal zijn en waarschijnlijk volledig wegtrekken.