De voordelen van de voedingssupplementen van Benfida

Ontspanning

Vitaminen en mineralen zijn noodzakelijk voor de mens. Deze chemische verbindingen zorgen ervoor dat de organen naar behoren functioneren. Daarnaast dragen deze stoffen op verschillende manieren bij aan de mentale en fysieke gezondheid van de mens. Als we kijken naar vitaminen en mineralen is het belangrijk om te kijken naar de hoeveelheden waarin deze stoffen voorkomen in ons lichaam. Bij het innemen van vitaminen en mineralen geldt het motto ‘meer is beter’ namelijk niet.

Het lichaam van de mens kan maar een bepaalde hoeveelheid stoffen per vitamine of mineraal opnemen. De optimale hoeveelheid stoffen wordt opgenomen wanneer de mens een gezond dieet volgt en voldoende beweegt. Voorziet het dieet onvoldoende in de benodigde hoeveelheid vitaminen en minderalen? Dan kun je deze stoffen aanvullen door gebruik te maken van voedingssupplementen.

Wat zijn vitaminen en mineralen?

Veel mensen kennen de termen vitaminen en mineralen wel. Vitamine D wordt bijvoorbeeld vaak geassocieerd met zonlicht en ijzer is één van de bekendste mineralen. Desondanks weten mensen vaak niet wat vitaminen en mineralen precies zijn en wat deze twee soorten stoffen van elkaar onderscheidt.

Vitaminen zijn chemische verbindingen die voedingsstoffen vormen voor het menselijk lichaam. Deze chemische verbindingen kan het lichaam van de mens niet zelf aanmaken en zullen daarom het lichaam binnenkomen via voeding of supplementen.

Mineralen zijn ook chemische verbindingen die voorkomen in voeding en supplementen. Net als vitaminen kan het lichaam van de mens ook geen mineralen aanmaken, waardoor je deze stoffen enkel via voeding of supplementen binnen kan krijgen.

Maar wat is dan het verschil tussen vitaminen en mineralen? Het verschil zit hem in de opbouw van de stoffen. Vitaminen zijn organische stoffen die we binnenkrijgen via planten of dieren. Mineralen daarentegen komen uit de grond of het water en worden daarom ook wel anorganische stoffen genoemd. Vitaminen en mineralen zijn essentieel voor de gezondheid van de mens.

De voordelen van de voedingssupplementen van Benfida

Wanneer je voeding onvoldoende voorziet in de behoefte aan vitaminen en mineralen van jouw lichaam dan kun je deze voedingsstoffen aanvullen met de voedingssupplementen van Benfida. De voedingssupplementen van Benfida worden geproduceerd in België en zijn van goede kwaliteit. De producten zijn veilig te gebruiken wanneer je de instructies met betrekking tot de innamehoeveelheid opvolgt en eventueel de bijsluiter of waarschuwingen leest voor gebruikt. Twijfel je of je het supplement veilig in kan nemen? Praat hier dan altijd over met je huisarts.

Wanneer je de voedingssupplementen van Benfida zult innemen dan kun je hier allerlei gezondheidsvoordelen van ervaren. Je kunt je bijvoorbeeld minder moe gaan voelen en je concentratie kan toenemen. Ook kun je veranderingen soms zien in de vorm van snelgroeiende nagels of glanzend haar. Wat je precies zult ervaren is afhankelijk van de vitaminen en mineralen die jij inneemt. Op de website van Benfida staat bij elk product een uitgebreide beschrijving van de vitaminen en mineralen die het product bevat. In deze beschrijving zul je ontdekken welke gezondheidsvoordelen de vitamine of het mineraal met zich mee brengt.