De voor- en nadelen van een neuscorrectie

Misschien heb je er wel eens over nagedacht: een neuscorrectie. De naam zegt het eigenlijk al, met een neuscorrectie wordt de neus gecorrigeerd. Dit gebeurt omdat de drager van de neus dit zelf graag wil. Het is belangrijk voordat je een neuscorrectie laat doen dat je eerst goed de voor- en nadelen afweegt weegt voordat je een operatie ondergaat. Een neuscorrectie, zoals je deze kan laten uitvoeren bij sarasinclinic.com, is namelijk een ingrijpende operatie. Je zult hier lang mee lopen en je neus is immers een van de eerste dingen die anderen zien. Voor veel mensen is dit echter ook juist de reden om een neuscorrectie te laten uitvoeren. 

Een behandelplan laten opzetten voor een neuscorrectie

Een neuscorrectie doe je niet zomaar en je kunt dit ook niet zomaar laten doen. Daarom zul je voordat je een neuscorrectie wilt laten uitvoeren eerst in gesprek moeten met een chirurg over hoe je het voor je ziet en zul je eerst advies ontvangen omtrent de ingreep. Een deel van deze informatie zullen wij je alvast meegeven. Op basis van het gesprek en de wensen en vorm die jij aangeeft zal de chirurg dan een behandelplan opstellen waarmee hij eventueel aan de slag kan gaan. Tevens zal je algehele gezondheid besproken worden en zullen jouw afwegingen aan bod komen. Deze zijn van groot belang voor de uitkomst van het behandelplan. 

Een neus die aansluit op jouw gezicht

De voornaamste reden om te kiezen voor een neuscorrectie is omdat iemand zijn of haar neus niet mooi vindt. Vaak is dit niet zomaar niet mooi, maar echt verschrikkelijk. Dit kan gaan om een hele grote neus of juist een hele kleine. Of een neus die niet aansluit op zijn of haar gezicht. In dit geval wil je vaak meer balans in je gezicht creëren en minder de nadruk leggen op je neus. Na een ingreep kunnen dan ook bijvoorbeeld de lengte verandert zijn, de neusgaten vergroot of verkleint zijn, de neus minder breed zijn of minder groot in zijn geheel. Vaak zorgt er een neuscorrectie ervoor dat de drager van neus meer zelfvertrouwen heeft en lekker in zijn vel zit. 

De nadelen en eventuele risico’s

Maar uiteraard zijn er ook eventuele risico’s aan een neuscorrectie en kunnen er nadelen zijn. Zo duurt het herstel vaak lang. De neus zal lang gezwollen zijn en rood, door de zwelling van de neus zal ook ademen lastiger gaan. Ook loop je risico’s wat betreft het resultaat, je kunt hierover ontevreden zijn. Tevens kun je later zwellingen oplopen, last krijgen van wonden, bloedingen of littekens of een allergische reactie. Maar het kan ook veel goeds opleveren. Denk er daarom altijd goed over na en laat je vooral door een erkend chirurg goed informeren. Zo kun jij de juiste keuze maken.