Eczeem bij babys en of jonge kinderen

natuurlijke gezichtsverzorging 7

Eczeem is een huidaandoening. Denk hierbij aan huiduitslag, maar dan wat heftiger. Heeft je baby of jonge kind, dus ernstige huiduitslag schrik, dan niet meteen. Dit kan eczeem zijn. Eczeem komt voor bij zo’n 5% tot 10% van de baby’s en bij jonge kinderen zo’n 3% tot 10%. Het komt niet heel veel voor, maar is het geheel niet onbekend. Eczeem is zelf een aandoening wat zo goed wetenschappelijk is onderzocht, dat doktoren zo een goede oplossing ervoor hebben. Meestal zullen doktoren in de eerste instantie eczeem zalf voorschrijven. Deze zalf kun je ook vinden op de volgende website https://www.ik-skinperfection.nl/producten/gezichtsverzorging. Deze zalf zal goed helpen tegen jeuk, hierdoor zal je kind minder krabben en de rode plekken zullen daarna verdwijnen.

Verzorging van de huid

Heeft je kind last van eczeem of weet je niet zeker of het eczeem is, dat kan je ervoor kiezen om dan naar de dokter te gaan. Je kunt ook eerst zelf kijken en wanneer het dan het probleem niet oplost, om dan alsnog naar de dokter te gaan. Eczeem kun je herkennen aan jeuk,  roodheid, krabeffecten, korstjes, zwelling en soms ook blaasjes. Voornamelijk de jeuk is een erg vervelend symptoom bij kinderen. Om van eczeem af te komen is huidverzorging erg belangrijk. Zowel het lichaam als een natuurlijke gezichtsverzorging, als daar ook eczeem zit. Als de eczeem gaat verdwijnen zal de huid gaan schilferen en de roodheid zal afnemen. Bekijk hier een zalf die wij adviseren: https://www.ik-skinperfection.nl/producten/gezichtsverzorging.

Wat kun je verder doen?

Er zijn nog een aantal dingen die kunt doen bij je baby of kind, naast natuurlijke gezichtsverzorging. Eczeem droogt de huid snel uit, dus je kunt bijvoorbeeld de huid goed vet houden, hiervoor zijn er meerdere middel, die zijn te vinden bij een drogist of die je kunt krijgen via de dokter. Door de jeuk wordt de huid open gekrabd, zorg daarom voor korte nagels, zodat de huid niet open gekrabd zal worden. De huid is erg gevoelig daarom kun je beter je kind niet wassen met zeep, dit kan namelijk zorgen voor irritatie. Verder kun je het beste deppend afdrogen, zodat de huid niet verder kapot zal gaan.