Haarvitamines om je haar een boost te geven

Het gebruiken van haarvitamines kunnen je haar een hele grote upgrade geven, zeker als je haar futloos is of als je last hebt van veel haaruitval. Naast het dagelijks innemen van haarvitamines is het ook belangrijk om te letten op welke shampoo en conditioner je gebruikt tijdens het wassen en de hoeveelheid hitte die je toelaat op je haar. Wanneer je vaak je haar wast in de week zul je merken dat als je dit minder doet, je haar veel beter en sneller zal groeien. Dit geldt ook voor het gebruiken van een haardroger of de stijltang op wekelijkse basis.

Gebruik haarvitamines op de juiste manier

Het gebruiken van haarvitamines kan soms nog wel eens ingewikkeld zijn. Maar wanneer je de instructies nauwkeurig opvolgt zal er weinig gebeuren waar je last van kan krijgen. De vitamines zouden geen vervanging voor je dagelijkse voeding moeten zijn. Ze dienen als aanvulling op een gezond en gebalanceerd dieet. Wanneer je deze vitamines op de juiste wijze gebruikt zul je langzaam resultaten gaan zien. Extra vitamines innemen kan nooit kwaad, maar je moet het dus niet zien als iets vervangends. Zo kun je eigenlijk nooit de mist ingaan. Niet alleen zijn de vitamines goed voor je haar, maar kan de rest van je lichaam er ook baat bij hebben. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan aminozuren, zink maar vitamine a, b3 en c. De verzorging van je haar en je huid begint vaak van binnenuit, wanneer je dus supplementen inneemt stimuleer je groei, verbetering en sterkte voor een optimale coupe.

Hoe verzorg je je haar het best?

Je haar kan best wel wat hebben zou je denken, dat is ook wel zo alleen wanneer je bepaalde handelingen vaker doet kan dit ervoor zorgen dat je haar sneller beschadigd. Wanneer je bijvoorbeeld vaak chemische haarproducten gebruikt zoals haarspray kan er veel vuil ophopen in je poriën op je hoofdhuid. Zeker wanneer je het lang laat zitten zonder je haar bijvoorbeeld te wassen. Je kunt naast haarvitamines ook de no-poo methode gebruiken, tijdelijk of permanent. Het zorgt ervoor dat je haar even een pauze krijgt om weer sterker te worden. Wat je doet bij de no-poo methode is geen shampoo meer gebruiken. Zeker wanneer je je haar vaker dan een keer per week wast is het slim om dit te overwegen. Je kunt ook proberen je wasbeurten langer uit te stellen om hetzelfde resultaat te behalen. Daarnaast kun je uitzoeken welke shampoo het beste past bij je haar.

Wat gebruik je naast haarvitamines?

Het is verstandig om verzorgingsproducten uit te kiezen zonder chemicaliën die slecht zijn voor je haar en je hoofdhuid. Je kunt ook kiezen voor natuurlijke producten zoals appelazijn of baksoda om mee af te wisselen. De haarvitamines die je ineemt zijn net as deze producten natuurlijk. Vitamines die je lichaam, haar en huid nodig hebben. Zeker in alle drukke levensstijlen die we tegenwoordig leven is het fijn om je haar even wat extra aandacht te geven die het nodig heeft. Wanneer je vastzit aan een druk schema vergeet je zo nu en dan wel eens om om te kijken naar je haar en huid.