Hoe ziet een diabetes type 2 dieet eruit?

Een diabetes type 2 dieet, heb jij hier al eens van gehoord? Veel mensen weten niet dat hier speciale diëten voor zijn samengesteld en ze weten ook niet wat hier de toegevoegde waarde van is, waarom je een dergelijk eetpatroon aan zou houden. Een diabetes type 2 dieet is echter een aanrader voor iedereen die aan deze vorm van suikerziekte lijdt, het kan jouw leven sterk verbeteren. Je eetpatroon veranderen is echter lastig, dit is voor veel mensen een enorme uitdaging. Je kunt daar wel wat hulp bij gebruiken en ziektevrijleven.nl biedt jou die hulp!

Diabetes type 2 dieet

Suikerziekte is een aandoening die steeds meer voorkomt. Hoe kan dit nu? Dit heeft te maken met ons voedingspatroon, tenminste bij type 2. Bij suikerziekte type 1 ligt dit iets anders. Doordat ons voedingspatroon het veroorzaakt, kan een diabetes type 2 dieet jou ook weer van dit probleem afhelpen. Voor veel mensen is dit onbekende materie, zij denken dat deze aandoening alleen onder controle te houden valt door middel van het controleren van het suikergehalte en het slikken van medicijnen. Natuurlijk is dit een optie, maar je moet weten dat je hiermee niet geneest. Je zult de rest van je leven medicatie moeten slikken. Als jij dat niet wilt, dan is het aan te raden om een diabetes type 2 dieet te gaan volgen. Het is al veel mensen gelukt om op deze manier van hun suikerproblemen af te komen! Dat is natuurlijk altijd goed nieuws, want niemand vindt het prettig om iedere dag medicijnen te moeten nemen. Bovendien is dit aangepaste eetpatroon ook voor je algehele gezondheid een aanrader. Je zult fitter worden, waarschijnlijk wat afvallen en gewoon beter in je vel gaan zitten. Meer dan genoeg redenen dus om eens met een diabetes type 2 dieet aan de slag te gaan!

Wat mag je wel en niet eten?

Als het gaat over diëten, dan denk je natuurlijk vooral aan wat je wel of niet mag eten. Bij een diabetes type 2 dieet wordt er vooral gelet op snelle koolhydraten, aangezien die voor problemen zorgen. Waar je mee op moet passen zijn dan ook de volgende voedingsmiddelen:

  • fruitsappen
  • wit brood, witte pasta en witte rijst
  • aardappelen
  • producten met toegevoegde suikers

Daarnaast zijn er gelukkig heel veel dingen die je wel mag eten. Wil je saus bij je eten, kies dan voor een vette saus. Daar zitten namelijk vaak beduidend minder suikers in dan in de lichtere sauzen. Bij een diabetes type 2 dieet mag je ook veel volkoren producten eten, net als noten en havermout. Veel groente en fruit is ook een aanrader, zolang je het niet verwerkt tot sap, maar echt in het geheel eet. En wist je dat kaneel ook een positieve invloed heeft op jouw glucose? Reden genoeg dus om hier en daar een snufje kaneel aan jouw eten toe te voegen! Zo heb je al een beetje een beeld van wat je wel en juist niet zou moeten eten. Wil je hier meer over weten of zoek je recepten die passen binnen een diabetes type 2 dieet? Kijk dan op ziektevrijleven.nl!

Lees meer…