Waarom je moet gaan voor een massage in Amsterdam

Veel mensen kiezen ervoor om zich regelmatig te laten masseren. Tegenwoordig wordt het dan ook weer steeds populairder om een massage in Amsterdam te laten doen. Dit is niet gek, want er zitten veel voordelen aan het laten masseren van je lichaam. Maar wat zijn deze voordelen eigenlijk? Waar zijn massages goed voor? En waarom is het tegenwoordig weer zo populair? Daar willen wij je in deze blog wat meer over vertellen dus lees vooral verder als je hier meer over wilt weten of voor het eerst een massage wilt uitproberen. 

Massage in Amsterdam goed voor de bloedcirculatie

Een van de voornaamste redenen waarom mensen kiezen voor een massage in Amsterdam is omdat het de bloedcirculatie verbetert. Een goede bloedcirculatie in ons lichaam is van groot belang, omdat hiermee voedingsstoffen worden vervoerd. Voedingsstoffen geven ons lichaam energie waardoor we kunnen functioneren. Daarnaast zorgt een goede bloedcirculatie er ook voor dat afvalstoffen worden afgevoerd. Een voorbeeld van een afvalstof is bijvoorbeeld melkzuur wat afkomstig is van spieren. Als de bloedcirculatie niet goed is, dan beginnen afvalstoffen zich op te hopen waardoor de spieren niet optimaal kunnen functioneren. De spier begint dan pijn te doen en zwaar aan te voelen. Door te gaan voor een massage in Amsterdam bevorder je dus de bloedcirculatie in je lichaam, waardoor afvalstoffen worden afgevoerd en voedingsstoffen vervoerd worden in het lichaam.

Een massage in Amsterdam zorgt voor een verbeterde weerstand

Massages zijn dus goed voor de bloedcirculatie in ons lichaam, waardoor we gezond blijven en onze spieren goed kunnen blijven functioneren. Daar komt ook nog eens bij dat massages zorgen voor een verbeterde weerstand. Ook hier is een wetenschappelijke reden voor te benoemen. Een massage helpt namelijk de hoeveelheid witte bloedcellen in het bloed te verhogen. Deze witte bloedcellen hebben als functie om infecties en virussen in ons lichaam geen kans te geven. Hierdoor worden we dus minder snel ziek en genezen wonden sneller! Een massage in Amsterdam is dus veel meer dan alleen het laten relaxen van je lichaam.

Massage als hulpmiddel tegen stress

We hebben het nu vooral gehad over de fysieke voordelen van een massage in Amsterdam, maar er zijn ook voordelen op geestelijk gebied. Veel mensen in Nederland kampen met stress gerelateerde problemen door situaties die gebeuren in ons dagelijks leven. Stress kan veel negatieve gevolgen hebben voor ons lichaam. Een massage zorgt er daarom voor dat hormonen zoals serotonine worden aangemaakt in ons lichaam, die stress bestrijden. Serotonine heeft als kenmerken dat het onze gemoedstoestand verbetert en daarnaast geeft dit hormoon ons rust en ontspanning. Als jij dus niet helemaal lekker in je vel zit dan kan het een goed idee zijn om eens een afspraak te maken voor een massage in Amsterdam. Na de massage voel je je namelijk zowel mentaal als fysiek beter, en wie wil dat nou niet? Wij raden het dus zeker aan om je lichaam eens goed te laten masseren en je zult zelf de positieve effecten ervan ontdekken!