Mijn partner irriteert mij

Relatietherapie

In het begin is alles leuk aan je partner. Je ergert je niet en als er al gewoontes zijn die je niet zo prettig vindt, dan stap je daar makkelijk overheen. In de loop van de tijd verandert dit. Je irriteert je steeds meer aan je partner. Je partner valt van zijn voetstuk waarop jij hem geplaatst hebt. Bedenk je dat niemand perfect is en dat verschillen vaak overbrugbaar zijn. Als je relatie zich verder ontwikkelt, krijg je een ander beeld van je relatie en ontdek je ook de onhebbelijkheden van je partner. Dat hoort erbij, maar soms lopen de irritaties zo hoog op dat je je voortdurend ergert aan de kleinste dingen. Jullie relatie verzuurt. Ook is het mogelijk dat er meer aan de hand is in jullie relatie. Dat kan een reden zijn waarom je niet meer over kleine gebreken heen kan stappen. Het is belangrijk om bij relatieproblemen met elkaar in gesprek te blijven, voordat de problemen zich verder opstapelen.

Relatietherapie

Veranderingen in jezelf

Je partner had de eigenschappen waar je je nu aan irriteert waarschijnlijk altijd al. Hebben jullie regelmatig ruzie, vinden jullie het moeilijk om met elkaar te praten of zijn er andere relatieproblemen? Deze problemen zijn vaak een voedingsbodem voor ergernissen. Het is belangrijk om echt het gesprek aan te gaan met elkaar. Is er meer aan de hand, voel je je niet gehoord? Soms moet je ook leren accepteren. Je aan elkaar aanpassen, grenzen aangeven en verschillen accepteren hoort ook bij een relatie. Vinden jullie het lastig om met elkaar te communiceren zonder dat dit leidt tot verwijten over en weer? Relatietherapie helpt jullie een eind op weg.

Relatietherapie helpt

Soms maak je je druk over de kleinste dingen, omdat je de echte pijnpunten niet durft te bespreken. Een relatietherapeut heeft veel ervaring en is goed in staat om door te vragen. Waarom irriteer je je zo aan je partner? Jullie verschillen van elkaar en hoe gaan jullie met deze verschillen in jullie relatie om? Probeer je je partner te overtuigen of mogen deze verschillen er zijn? De relatietherapeut gebruikt verschillende technieken om jullie met elkaar in contact te brengen. De therapeut grijpt in als jullie in oude patronen terugvallen. Zo komen jullie tot de kern van jullie problemen. Als jullie daar het gesprek over aangaan en je weer meer ruimte voelt in jullie relatie is de kans groot dat ook de irritaties af zullen nemen. Relatietherapie is vooral praktisch ingestoken. De therapeut helpt jullie een eind op weg waarna jullie zelf thuis verder aan de slag gaan. Je bent van harte welkom in Groningen. Woon je niet in de omgeving van Groningen, dan kan je ook terecht bij één van de andere relatietherapeuten bij jou in de buurt.