Thuis met corona? Verzorg jezelf met deze tips

Binnen een paar weken voelen de meeste personen met coronavirus (COVID-19) of COVID-19-symptomen zich beter (Hoe lang besmettelijk). Terwijl u geneest, kunt u misschien thuis voor uzelf zorgen.

Vraag een vriend, familielid of buur om een oogje op u te houden terwijl u ziek bent. Pleeg een routinematig telefoontje of praat met hem of haar via een deuropening (niet van aangezicht tot aangezicht) om te zien hoe het met u gaat.

Paracetamol of ibuprofen

Ontstekingsremmende medicijnen, zoals ibuprofen, zijn in verband gebracht met de verergering van COVID-19. De Raad voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik heeft nu bevestigd dat het toedienen van ibuprofen om symptomen zoals een hoge temperatuur te verlichten, COVID-19 niet erger maakt.

De symptomen van COVID-19 kunnen worden behandeld met paracetamol of ibuprofen. Begin indien mogelijk met paracetamol, dat minder bijwerkingen heeft dan ibuprofen en voor de meeste mensen de veiligere optie is.

Voorkom liggen op je rug

Het wordt aanbevolen om niet op uw rug te liggen als u hoest. Ga in plaats daarvan op uw zij liggen of rechtop zitten. Een theelepel honing kan helpen om een hoest te verlichten. Honing mag niet worden gegeven aan baby’s jonger dan 12 maanden. Als dit niet werkt, kunt u een apotheker vragen u te laten adviseren over hoestbehandelingen. Belangrijk: Ga niet naar een apotheek: Blijf thuis als u COVID-19 symptomen heeft.

Dingen om te proberen als je moeite hebt met ademhalen

Het kan helpen om je kamer koel te houden als je buiten adem bent. Zet de verwarming lager of open een raam om wat frisse lucht te krijgen. Een ventilator mag niet worden gebruikt, omdat die de infectie kan verspreiden.

Je zou ook kunnen kijken naar:

  • Adem langzaam in door je neus en uit door je mond, zachtjes een kaarsje uitblazend met je lippen op elkaar.
  • zittend in een stoel met je rug naar de muur

Als je buiten adem bent, blijf rustig en maak je niet druk. Dit kan de situatie verergeren.

Advies voor zwangere vrouwen

Als u zich zorgen maakt of vragen hebt tijdens de zwangerschap of na de bevalling, neem dan contact op met uw verloskundige, arts of kraamteam.

Wanneer moet je medische hulp zoeken?

Als uw zuurstofgehalte in het bloed over het algemeen lager is dan 95, maar daaronder zakt, bel dan 112 of uw arts voor hulp. Als u hulp nodig hebt, vertel dan uw gesprekspartner over uw zuurstofgehalte in het bloed.