VOL VERWACHTING

Ze strijkt over haar steeds meer opbollende buik onder haar gebloemde jurk van Noppies. Wanneer zal ze haar kleintje in haar armen mogen houden? Ze telt de dagen af, de uitgerekende datum staat in haar geheugen gegrift. Pin je er maar niet te veel op vast, er kan nog zoveel veranderen, werd haar verteld. Ja, dat weet ze, maar toch. Is het zo raar dat ze vol verwachting aftelt? Dat zal toch niet?

NOPPIES

Natuurlijk, toen ze eenmaal wist dat ze zwanger was, begon ze uit te kijken naar de liefste, mooiste, zachtjes babykleding. Zou ze kiezen voor leuke felle kleurtjes en stoere prints of koos ze voor zachte pastelkleuren? Of gewoon allebei, zodat ze kon afwisselen? Haar vriendin vertelde haar over Noppies, een fijn merk kinderkleding. Daar zou ze vast en zeker alles vinden wat ze zocht. En dat deed ze. Inmiddels liggen er stapeltjes kinderkleding in de kast te wachten op haar kleintje. Babypakjes is zoete pastels, T-shirts met stoere printjes en zachte broekjes in stoere kleuren.

LUIERS

En hoe leuk is het dat zij nu in verwachting van haar kleintje al kleding van Noppies kan dragen? Alsof het grote genieten nu al is begonnen! Haar vriendin vroeg haar al of ze alles in huis had voor de komst van haar kleintje. Wat dacht ze? Natuurlijk! Van de mooiste kinderkleding tot de praktische zaken als flessen en spenen. Van de liefste aankleding voor de babykamer tot praktisch beddengoed en noodzakelijke luiers. Toen er een aanbieding voorbijkwam moest ze Pampers kopen, meteen een hele voorraad waar ze hopelijk even mee vooruit zou kunnen.

Hoe zou het zijn om haar kleintje straks in haar armen te houden? Zou het gezond zijn? Hoe zou het gaan? De voorbereidingen zijn in orde, nu kan ze alleen nog maar vol verwachting afwachten.