4 redenen waarom een goede lenzenvloeistof zo belangrijk is

Als jij lenzen draagt en deze zijn oncomfortabel, dan zal je misschien niet direct denken dat de lenzenvloeistof dat kan veroorzaken. Maar toch is de kwaliteit en het soort vloeistof bijzonder belangrijk bij hoe jij het dragen van je lenzen ervaart. Droge, rode en jeukende ogen, oogontsteking en geïrriteerde ogen kunnen allen de gevolgen zijn van de verkeerde vloeistof. Het goede nieuws is dat je gemakkelijk van vloeistof kunt veranderen en je symptomen zo snel verdwijnen. Hier vind je vier redenen waarom het belangrijk is dat je de juiste lenzenvloeistof gebruikt.

  1. Je lenzenvloeistof bepaalt het draagcomfort

Hoe beter de vloeistof aansluit bij het soort lenzen dat je draagt en het soort ogen dat je hebt, hoe minder je je bewust zult zijn van het feit dat je lenzen draagt. Met een goede lenzenvloeistof is het draagcomfort optimaal en heb je vaak niet eens door dat je je lenzen in hebt. Er zijn verschillende manieren waarop je de juiste vloeistof vindt voor jou:

  • Zorg ervoor dat je de vloeistof koopt die bij je lenzen past. Er zijn vloeistoffen voor zachte lenzen, voor harde lenzen en ook voor beide.
  • Kies een vloeistof die bij je ogen past. Dat kan je opticien beter bepalen. Door je ogen te laten testen achterhaal je of je bijvoorbeeld droge ogen hebt of dat je allergisch bent voor de conserveringsmiddelen in de vloeistof.
  1. Je hoornvlies stoot je lenzen niet af

De lenzenvloeistof zorgt ervoor dat je hoornvlies de lenzen niet afstoot. Dat is erg belangrijk, want anders kunnen je ogen je lenzen niet verdragen. Lenzen blijven vreemde objecten die niet in je oog thuishoren en de natuurlijke reactie van je hoornvlies is dan om ze te verwijderen. Door te investeren in een goede vloeistof gebeurt dat niet. Dat is bijvoorbeeld een vloeistof met een natuurlijke pH-waarde, een vloeistof die de lenzen grondig hydrateert en die de lenzen voorziet van een zachte beschermlaag.

  1. Er zijn ook oplossingen voor mensen met allergieën

Problemen met je ogen en met je lenzenvloeistof kunnen ook worden veroorzaakt door een allergie voor de conserveringsmiddelen die in de vloeistof aanwezig zijn. Dat kan je opticien het beste voor je aantonen. Er zijn producten te koop specifiek voor mensen met deze allergie en die vloeistoffen bevatten dan waterstof peroxide en hebben een pH-waarde die bijna hetzelfde is als die van je ogen. Dat verschil merk je direct als je allergisch bent.

  1. Je ogen blijven gezond

Een laatste reden waarom het aanschaffen van een goede lenzenvloeistof zo belangrijk is, is omdat dit direct invloed heeft op de gezondheid van je ogen. Gebruik je de verkeerde vloeistof, dan zet je dus je zicht op het spel. Het is daarbij ook bijzonder belangrijk dat je de vloeistof correct gebruikt en dat je elke keer dat je een nieuwe fles aanbreekt ook een nieuwe container pakt. De perfecte lenzenvloeistof kies je met je opticien, simpelweg door verschillende opties te testen tot jullie allebei tevreden zijn met het resultaat. Deze bestel je vervolgens simpel en snel op Lens2day.nl.