Weg met die rugklachten met deze degelijke rugbrace

Een rugbrace is een hulpmiddel om rugklachten te verhelpen. Met dit type brace wordt je rug ondersteund en hierdoor worden de pijnen die ontstaan door medische klachten of overbelasting verlicht. Door de goede ondersteuning van de brace verbetert automatisch je houding, waardoor het herstel van je rug eveneens sneller verloopt. Bij Podobrace vind je deze handige rugbraces van een hoge kwaliteit. 

Waarom kiezen voor een rugbrace?

Rugklachten kunnen je flink belemmeren in je dagelijkse leven of in je werk. Een rugondersteuning band kan hierin de oplossing vormen door je rug de juiste ondersteuning te bieden en te ontlasten. De brace stabiliseert de rug, waardoor pijntjes afnemen. Een bijkomend voordeel is dat de houding van je rug verbeterd wordt, waardoor je rug ook nog sneller kan herstellen van de rugklachten. Ook bij langdurige rugklachten of spit, biedt een deze brace een uitkomst. Denk hierbij ook aan klachten als: hernia, acute rugklachten en houdingsklachten. 

Verschillende typen rugondersteuning banden

Afhankelijk van het gebruik en het ontwerp kunnen er meerdere soorten rugbraces onderscheiden worden:

  • De rugband met baleinen voor een grotere ondersteuning in de lendenstreek
  • De rugband zonder baleinen voor meer comfort en gemakkelijkere verberging onder kleding
  • De opblaasbare rugondersteuning banden voor massage van de onderrug
  • De magnetische braces voor een vermindering van de pijn door bevordering van de bloedcirculatie
  • De rugondersteuning banden met bretels ter voorkoming van een verkeerde houding van de schouders
  • De zwangerschapsgordels ter voorkoming van zwangerschapskwalen als pijn in onderrug en pijn aan nek/schouders

Welke rugbrace is geschikt?

Welke klachten je hebt, bepaalt welke rugbrace voor je geschikt is. Het is belangrijk dat de gekozen brace aansluit op de klachten wat je hebt, want anders wordt zijn helende werking teniet gedaan. Is er bijvoorbeeld sprake van een wervel afschuiving of degeneratie van de wervelkolom, dan moet de brace extra stevig zijn en moet de onderste helft van je rug goed ondersteund worden. Een rugbrace met metalen versteviging is hierbij aan te raden. Heb je daarentegen last van een hernia, dan is een brace aan te raden die helpt de spieren in je onderrug te ontspannen. 

Over het dragen van de rug ondersteuning band 

Over de draagtijd van de rugondersteuning band kan niets met zekerheid gezegd worden, want dit is totaal afhankelijk van de klachten die je hebt en de mate van belasting van je rug. Voor meer informatie over de draagtijd van de brace kun je het beste contact opnemen met je fysiotherapeut of huisarts. Er wordt tevens aangeraden om een brace alleen te dragen bij pijn. Heb je bijvoorbeeld last van je rug tijdens bepaalde werkzaamheden, draag de brace dan alleen. Voor een optimaal effect van je rugbrace is het van belang dat de brace goed passend gemaakt wordt. De juiste maat kun je voor bestelling handig opmeten. Lees de beschrijving over het opmeten voor het kopen goed door, zodat je zeker weet dat je de juiste maat koopt. Sommige braces zijn ook verstelbaar en kun je naderhand altijd aanpassen.

Wat kost de rug ondersteuning band?

De prijzen van een rugbrace liggen tussen de twintig euro en tweehonderd euro afhankelijk van welke soort brace je nodig hebt. Bij sommige zorgverzekeraars wordt de brace vergoed, maar dit is afhankelijk van de polis die je hebt afgesloten. Om van tevoren zeker te zijn van eventuele vergoedingen, is het raadzaam contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij. Weet je deze informatie al? Bestel er dan een bij Podobrace!